Top Social

Image Slider

Thursday, 14 March 2019

Nankid Optima Ha 3 Surprise Box By Motherhood.com.my

A Surprise Gift Box from Motherhood.com.my! Lets unboxing! 

Beautiful Gift Box :D
Minggu lepas ain dapat hadiah from Motherhood.com.my dengan kotak yang sangat cantik. Berbunga-bunga hati ni dapat hadiah, rupa-rupanya hadiah untuk anak ^^. Takpelah Happy kiddo, happy mom, right.
.
So, i made a video unboxing the gift box with Adam and waah challengingnya! Dah lah nak berperang dengan anak. Pastu nak unbox lagi, silap haribulan box yang cantik ni boleh lunyai πŸ˜…. Tapi its okay, mommi so far memang redah je buat video unbox ni. 
.
Motherhood.com.my hadiahkan mommi and Adam Susu Nestle Nankid Optima Ha 3 bersaiz 800g . Mommy memang plan nak tukar susu untuk Adam Izhan once Adam masuk 1 tahun. So it really a good start for Adam and we should try it! 
.
For information all mommies luar sana should take note that Susu Nankid Optima Ha 3 ni not like others powder milk brand okay. Susu Nankid ialah Susu Protein separa hidrolisis, ialah kurang alergenik berbanding protein susu lembu biasa, oleh itu rumusan susu ini lebih mudah serap dan hadam. 

Susu Nankid bagus untuk penghadaman sebab ada bakteria yang baik untuk usus lebih sihat. Sekarang ni anak dah pun menginjak usia 1 tahun, potensi dia cuba macam-macam makanan boleh sebabkan anak hadapi gangguan penghadaman. Jadi susu ni bagus kalau mommies nak cuba kalau ada masalah penghadaman. 



Muka puas hati dapat barangπŸ˜™πŸ˜„























                                                                    Tengoklah gambar yang ni, mommi nak explain dalam video pun takleh, dia sibuk nak pegang priviledge member card yang mommy dapat from Motherhood tu😐.. Terpaksa la bagi kat dia so dia boleh diam ambik gambar. Ni belum anak 2, 3, dan seterusnya ya puan-puan. Mommi pasti mommies luar sana faham. hehehe. Besar dah Adam Izhan ni. Rindu masa dia newborn. Paling win sekarang ni rindu nak ada baby balik 😁.

Sekarang ni ada promotion best tau dengan Susu Nestle Subscription Plan! Momies boleh dapat diskaun sehingga 30% dengan percuma 1 tin. Lebih jimat dan penghantaran pun percuma. Peromosi ni bukan je untuk Nankid Optipro Ha+ 3 je, tapi juga untuk Susu Lactogrow 3, Nankid Optipro 3 dan Nankid Optipro 4. Mommies boleh dapatkan sekarang di motherhood.com.my okay !😘😍😘😍😘😍









Thursday, 7 February 2019

Adam Izhan 1 year old & Welcome to Toddlerhood!



Gift from Wan & Atok. Adam Say thank you granny n grandpaπŸ‘ΆπŸ» 🌸


Happy 1 year my deary baby πŸ‘ΆπŸ» Adam Izhan. My Lil baby is a toddler already. Officially we as parent entering toddlerhood phase. This turning year happens so fast and time flies with my unrealize goes by. It feels just like yesterday I was delivering my baby. 
.
And now he is 1 year old now. I do missing moments when Adam is newborn. Smell like heaven and fresh from my womb. What a wonderful feeling that I would never ever forget. My first born from my womb. 
.
However,
Turning 1 year is just a number😌. Mommy still babying you. Hahaha. 
.
When someone asks me why you still calling your son ‘baby’? Your son is a toddler now. I just smile away and said he’s always gonna be my baby πŸ‘ΆπŸ» 🌸 and make him be mommies boy haha.
.
You can say mommy is hard πŸ˜‚ to accept the fact that.. Adam is growing to be a Lil boy, teenager and a fine man one day..Aminn Inshaallah.

Mommy so proud with Adam when Adam already get to stand on her feet and walk already by 11 months old. Adam growth progress development on his tracks and mommy got to do what mommy got to do πŸ˜‚ where mommy need to give up mommy time and spent all the time for her, playing with her every single time after he wakes up from sleep, feeding him and definitely bathroom time. tehehehe


Mommi feels little sad when daddy is not around to celebrate Adam's very first 1-year born day. Mommi really hopes that daddi can make it happen on Adam's next birthday.