Top Social

Sunday, 8 September 2019

Beauty Skin Care Tips After 30

Hello readers,

Btw, hari ini ain nak share tentang Beauty Skin Care Tips bila dah mencecah umur 30. Last month on March 4 2019, genap sudah my age masuk 30 series. Seriously, memang sekarang macam tak percaya umur dah 30 👀😅. Sebab ..rasa macam muda lagi je haha.

Tapi memang tak sangka dah sampai angka tiga usiaku..huaarggh terasa banyak masa yang dibazirkan dan waktu berjalan dengan pantas. Kalau diberi peluang diundurkan waktu, nak jaga skin elok-elok. Parut-parut kat badan, bekas-bekas excident nak jaga elok-elok kasi pudar. hahaa. Tapi sekarang dah masuk 30 series, hope tak terlambat lagilah 😁. 

So macam mana ye nak take care of skin kita bila umur dah cecah 30?  Biasanya umur 30 tahun skin dah mula ada problem. Macam ain jeragat-jeragat halus dah mula nampak. Bila dah jadi macamtu ain pakai cream day safi tu banyak sikit nak bagi hilang.

Lepastu pakailah bedak pulak yang ada SPF30++ tu untuk menghalang pancaran matahari yang boleh menaikkan jeragat kulit muka. Hint jeragat kat muka memang seriously cakap kat diri sendiri. 'ok ko dah tua k.' Now ko kena start take care of your skin dengan serious.



Me 30 vs Husben 28 😉


Pada umur macam nilah, akan ada masalah-masalah kulit yang mugkin kita tak expect. So please jom take care sama-sama kulit kita semua..especially yang perempuan-perempuan semua k. 

Agak-agak korang, korang dapat buat tak semua yang list bawah ni everyday?
  1.  Clean-Tone-Moisture Routine 
  2. Jaga Pemakanan
  3. Cari Ingredient Penting yang berkesan untuk kulit.
  4. Amalkan Suplemen
  5. Rutin Facial
  6. Face mask
  7. Excercise
  8. Exfoliate
  9. Minum Air
  10. Jaga kesihatan
  11. Krim malam
  12. Eye Cream
  13. Body lotion
  14. Hydrating your skin
  15. Using Sunscreen
Be First to Post Comment !
Post a Comment